søndag den 26. juli 2009

Forest hotel ligger ved Tärendö älven. En dejlig ugenert plads med et rigt naturliv rundt om.Perfekt udgangspunkt for en fisketur. Men det var nu ikke lige det vi gjorde selv om den Björnströmske del af familjen fortrød at de ikke havde deres fiskestænger med.Nuvel. Vi startede med at køre til den lokale butik, nu byens eneste. Her mødte vi flere gamle kendinge. Det var det ene krammekalas efter det andet.Om aftenen var vi budt til middag hos min kære gamle kollega Inger, som dagen til ære havde lavet ægte Norbottensmad: Suovas af renkød og elg kød.Aftenen blev lang men heldigvis for det yngste medlem af familjen tilbragte hun det meste af tiden med at sove på en god gammeldags kökssoffa.Vel overvåget af Ingers søn Ola. Lasse, Ingers mand sov også men stod op ved nitiden . De var igang med at mærke rener, og det foregår om natten.Vi havde en rigtig dejlig nostalgisk aften og drog tilbage til hotellet ved midnat.Det dejlige ved at feriere på dette tidspunkt er jo at der er midnatssol og at det derfor er lyst døgnet rundt så man føler sig ikke særlig træt.
Næste dag var vi til Annes gamle lærerinde og tillige en kær gammel ven fra Tärendö -tiden,- Ellen Lauri.Ellen er nu en dame på 80 år og alderen tager sin ret. Hun rørte sig numere kun med rulator. Men kendt som vi er i hendes hjem sørgede vi for at lave en kop kaffe og ellers hygge os.Det var lidt trist at opleve et menneske som virkelig havde været yderst aktiv, måtte være tvunget at bare sidde ned hele dagen.
Nuvel. Vi følte i alle fald at det var godt at vi kunne kikke ind.Desværre blev det ikke så længe for ungdommerne ville ud og feste om aftenen i Pajala på markedet.Vi havde lovet at passe godt på Emma så længe.Så mens de unge mennesker blev kørt til Pajala af Hr Jensen passede jeg den lille dame . Hun sad i sofaen og så sin yndlingsfilm: Bee Mowie, den var knapt begyndt før den lille dame faldt i søvn. Og det gjorde hun lige til klokken 06.30 næste dag. Det ER hårdt med et så intensivt program.Men det blev en Lang nat for hr. Jensen der skulle hen og hente ungdommerne igen kl. 4 om morgenen. men de havde heldigvis haft en pragtfuld aften og været sammen med mange gamle kendiser.Fortsættelse følger!!

Ingen kommentarer: